HELP! Vuurwerkangst 💥 Wat nu ?

Ze zijn alweer gehoord. De 1ste knallen. En het duurt nog even voor het echt 2018 is. Hoe komen we die tijd weer door? Hoe zorgen we ervoor dat je dier niet alsmaar angstiger wordt?

 

Wist je dat het eigenlijk heel normaal is dat je dier bang is voor vuurwerk? Daarom willen we er dit jaar de nadruk op leggen dat je vooral niets forceert. Het is helemaal niet erg om deze maanden minder (ver) naar buiten te gaan. Zelfs als je kat helemaal niet naar buiten wil en je hond alleen maar wil plassen en poepen. Het is oké. Binnenshuis kunnen we ook actief zijn. Laat je bijv. inspireren op www.hersenwerkvoorhonden.nl en www.hersenwerkvoorkatten.nl.

Denk er wel aan om wat minder eten te geven. Zo blijft de conditie gewoon netjes op peil.

 

Negeer je dier in elk geval NOOIT. Ben blij als het je opzoekt en vertrouwt. Zolang je zelf maar kalm blijft is lichamelijk contact en aaien juist goed. Het verlaagt de stresshormonen. En verstopt je dier zich liever? Ook prima!

 

Natuurlijk kunnen we je dier in deze periode ook ondersteunen met natuurlijke (hulp)middelen en indien nodig met medicatie op recept. Ga liever niet zelf experimenteren, zeker niet als je dier al behandeld wordt met medicijnen. Alle  stoffen, ook natuurlijke, kunnen een interactie geven met medicijnen of met elkaar. Wil je snel en duidelijk inzicht in wat voor jouw dier de juiste aanpak is? Doe dan snel onze vuurwerktest en lees ook onze vuurwerktips.

 

Heb je nog vragen? Bel ons gerust of kom even langs op de praktijk!