Paarden

Met het gehele team staan we klaar om de beste service en diergeneeskundige zorg te verlenen aan uw paard of pony. Paardendierenarts Ellen Go is uw eerste aanspreekpunt en zij is dagelijks bereikbaar/ beschikbaar voor overleg, advies en behandeling.

Voor spoedgevallen zijn wij dag en nacht bereikbaar op het telefoonnummer 0297-263758.

Wat zijn onze mogelijkheden:

Uitrusting
Onze praktijkauto’s zijn ingericht voor de meeste eerstelijns problemen die behandeld kunnen worden aan huis, zoals verwondingen, koliek en hulp bij geboorte. 

Gynaecologie
De praktijk is in het bezit van echoapparatuur waarmee uw merrie  aan huis begeleid kan worden in de cyclus om het juiste dektijdstip te kunnen bepalen en voor dracht diagnostiek. Eventueel kan uw merrie ook aan huis worden geïnsemineerd. 

Apotheek
De apotheek in Vinkeveen is op werkdagen geopend van 08.00-18.00 uur, u kunt hier terecht voor de zogenaamde “vrije” middelen en de URA medicijnen, zoals ontwormingskuren. Bent u geen klant van DAP Amstel, Vecht & Venen, dan dient u voor URA medicijnen een recept te hebben (verkrijgbaar bij uw eigen Dierenarts). 

Laboratorium
Voor uitgebreid bloed- en mestonderzoek kunt u bij ons terecht. Wij maken gebruik van gecertificeerde laboratoria, waardoor snel een betrouwbare uitslag wordt verkregen, in de meeste gevallen al na 24 uur!